Hoppa till innehåll

Vill du jobba som konsult?

En person som jobbar som konsult är oftast specialist inom ett särskilt område. Konsulter är idag vanligt förekommande i arbetslivet och finns i de allra flesta av branscher.

Som interimskonsult är du antingen anställd av Norén & Lindholm eller underkonsult via ditt egna bolag, men arbetar på uppdrag ute hos något av våra kundföretag. Du kan arbeta på heltidsuppdrag eller beroende på vad som efterfrågas.  

Jobba som konsult

Vilka fördelar finns det som konsult?

Att vara konsult innebär oftast att du har din arbetsplats hos olika kunder, och på så vis skapar du dig en bred och värdefull arbetslivserfarenhet. 

Karriärmöjligheter

 Att jobba som konsult ger dig möjligheten komma i kontakt med spännande företag och människor. Detta resulterar ofta i ett starkt professionellt nätverk.

Konkurrenskraftigt CV

Som konsult provar du ofta på många olika roller och får ett unikt CV. Du träffar många människor, får lära känna olika företag eller områden, och hela tiden bygga på din kompetens och dina erfarenheter.

Trygghet

Anställningstryggheten är likvärdig för den som är anställd. Som konsult är du anställd av oss på Norén & Lindholm. Vissa uppdrag kan ibland övergå till rekrytering hos kund.

Interim, jobba som konsult

Hur lyckas man som konsult?

En bra riktlinje!

Du behöver vara relativt flexibel som person och lätt för att samarbeta och anpassa dig. Du tycker om att lära dig nya saker, är pålitlig och ansvarsfull. Du har en positiv inställning, lätt för att ta kontakt med människor och gillar att få saker gjorda. Dessa personlighetsdrag är fördelaktiga att ha ifall man vill jobba som konsult.

Vilka typer av konsultuppdrag erbjuder vi?

Eftersom vi är nischade mot chefer och specialister så faller det naturligt att våra uppdragsgivare ofta söker denna typ av kompetens. De sträcker sig däremot över alla nivåer från IT specialister, till ingenjörer och produktionschefer samt till andra ledande befattningar. 

Industri och tillverkning

Tillverkningsindustrin är en av Sveriges viktigaste och kanske största branscher.

IT och Teknik

En het bransch som ständigt utvecklas och förändras. Fler personer behöver komma in i IT-branschen för att vi ska kunna skapa en bättre framtid.

Bygg och anläggning

Byggbranschen behöver fler människor och speciellt fler kvinnor.

Kommunikation och marknad

Kommunikationsbranschen är en av världens mest snabbrörliga branscher, och teknikskiftet gör det omöjligt att förutsäga utvecklingen.

Ekonomi och administration

Det råder konkurrens i ekonomibranschen men behovet av utbildad och kompetent personal är samtidigt stort.

Energi och elektroteknik

Energibranschen är årligen i toppskiktet av de mest attraktiva branscherna.

Vill du tillhöra vårt fantastiska nätverk?

På Norén & Lindholm är vi ständigt på jakt efter nya talanger och unika kompetenser. Om du vill axla rollen som konsult inom industri, energi, IT, ekonomi eller marknad, kan du med fördel registrera ditt CV hos oss. Kolla även in våra lediga jobb. 

Vår filosofi har alltid varit att det inte ska vara någon
skillnad på att vara anställd som konsult eller anställd hos kundföretaget.