5 Tips som förbereder dig inför intervjun

Du skickar många ansökningar till olika arbetsgivare i förhoppning om att få komma till en jobbintervju. Efter en tid får du kanske ett samtal där du blir inbjuden till en anställningsintervju och då slår ofta nervositeten till. Men kom ihåg att när du blir kallad på intervju så är det ett bevis på att du är intressant och att vi vill veta mer om dig! Här ger vi dig 5 tänkvärda tips inför din arbetsintervju.

Var positiv och förberedd!

Kom in i rummet med ett leende! Berätta hur roligt det är att få möjlighet att komma på intervju. Det är en liten sak som garanterat ger ett positivt första intryck.

Visa intresse och engagemang

Inför intervjun är det viktigt att du har läst på om företaget och rollen. Förbered ett par frågor och ta gärna med ett block och penna för att anteckna svaren. På så sätt inger du förtroende och visar att du är passionerad för att lära dig mer om jobbet.

Motivera och ge exempel

Backa upp dina påståenden med konkreta exempel som gör att dina uttalanden blir trovärdiga och enklare att relatera till. Exempel: ”Jag är noggrann och kundorienterad” kan backas upp med ”Jag blir sällan ifrågasatt av mina kunder då jag gärna ligger steget före. 

Bjud på dig själv och dina egenskaper!

Alla tycker att det är mer eller mindre obehagligt att gå på intervju. Försök slappna av, det värsta som kan hända är att du får ett nej efter intervjun. Försök istället att göra ett avtryck, berätta om ett speciellt intresse eller något du varit med om som lett till nya insikter. 

Lyssna in och svara på frågorna

Det är lätt att svamla och fransa ut när man blir nervös. Men tänk på att försöka vara tydlig i dina svar så att personen som intervjuar dig förstår vad du menar. Om du inte kan svara på en specifik fråga så be personen att ställa frågan igen.