DAGS FÖR NÄSTA UTMANING?

Det finns många anledningar till varför man vill byta jobb. Oavsett vilken anledning just du har, så är vi här för att hjälpa dig på vägen. Vi på Norén & Lindholm har i drygt 10 år hjälpt företag att hitta rätt kompetens och rätt person till rätt företag.
Resan fram till nästa jobb kan ibland verka lång och snårig. Vi har därför samlat på oss lite tips som vi hoppas kan hjälpa dig på traven i jakten på din nästa utmaning.

CV

Att skriva ett CV behöver inte vara sådär stort, svårt och tidsödande. Ett CV kan se ut på många olika sätt. Det är viktigare att du hittar en mall som du trivs bra med. Vårt bästa tips är att googla och använd den mallen som faller dig i smaken.
Det viktiga i ett CV är att det ska vara lättöverskådligt och lättläst samt ha en röd tråd genom.
Tänk också på att vi alltid letar efter rätt person till rätt plats – var därför sanningsenlig och var tydlig med de egenskaper som just du har. När vi läser ett CV försöker vi skapa oss en bild av personen bakom bokstäverna.
Tänk igenom vem är mottagaren. Vilka meriter och egenskaper är aktuella för just den här rollen. Tryck på dessa och utelämna eventuella erfarenheter som inte är relevanta för rollen.
För att få ett CV att vara lättöverskådligt och lättläst, dela gärna upp ditt CV i tydliga rubriker/avsnitt.
Dina senaste erfarenheter först är en bra tumregel att hålla sig till.
Kontaktuppgifter ska vara placerade så att de syns tydligt. Namn, adress, telefonnummer och mail är ett måste. Har du en profil på LinkedIn? Addera gärna webblänken till din profil under kontaktuppgifter.

  • Arbetslivserfarenhet är kanske den viktigaste delen på ditt CV.
  • Ta med de erfarenheter som känns relevant för den sökta tjänsten. Har du lång erfarenhet behöver du inte ta med det som är allt för långt tillbaka i tiden. Är du ny på marknaden kan det dock vara positivt att ta med den erfarenhet man har.
  • Skriv företagets namn, vad du arbetade med och perioden du arbetade på företaget. En kort beskrivning av dina arbetsuppgifter, ansvarsområde och eventuellt resultat ger en bra och överskådlig bild för läsaren av ditt CV.
  • När du listar eventuell utbildning, glöm inte att ta med eventuella projekt och/eller uppsatser som kan vara relevant för den sökta tjänsten.
  • Har du något annat spännande att berätta om dig själv som är relevant? Förtroendeuppdrag, idrottsliga meriter eller andra engagemang? Ta gärna med detta på ett par rader i slutet av ditt CV.

Lycka till önskar vi på Norén & Lindholm.
Exempel på CV-mall 1, 2 & 3

PERSONLIGT BREV

Det personliga brevet är just vad det låter som – en personlig beskrivning av dig själv.

  • Ett personligt brev skall inte vara för långt, helst inte över en A4. På denna textmängd har du chansen att hjälpa det rekryterande företaget med frågan; Varför ska de träffa just dig?
  • Tänk på att inte återge hela ditt CV igen, utan lyft fram de egenskaper du tror skulle passa väl in på företaget som söker ny personal. Tänk därför på att anpassa ditt personliga brev till respektive företag.
  • Syftet är att företaget skall bli nyfikna på dig och vilja träffa dig. Lyft fram dina starka sidor men tänk på att inte överdriva kraftuttryck så som ”oerhört social” eller ”extremt kreativ”.
  • Tänk också igenom så att du kan exemplifiera det du skriver vid en eventuell intervju.
  • Om du i ditt personliga brev har skrivit att du ofta bidrar till god stämning på din nuvarande arbetsplats, så bör du kunna ge ett konkret exempel på hur du har gjort detta.

INFÖR INTERVJUN

Vi vet att en intervju är en situation där man lätt kan bli nervös. Detta är helt naturligt och vi har all förståelse för detta. Det stora syftet med en intervju är att ge dig möjligheten att presentera dig själv, det du kan och hur du skulle kunna bidra i den utannonserade tjänsten. Förbered dig därför gärna, genom att läsa på om företaget innan intervjun, då får du en bättre känsla kring vilka egenskaper företaget söker och hur du skulle kunna möta upp mot dessa. Vad du har gjort och vilka egenskaper du har samlat på dig är givetvis relevant information men berätta gärna också vad du vill göra och varför du nu söker dig vidare. Vad driver dig? I vilken miljö känner du själv att du gör dig rätta? Vilka utmaningar ser du? Vi alla har svagheter och styrkor, att vara medveten om dessa är en styrka. Exemplifiera gärna under intervjun när dina styrkor kommer till rätta eller vilken situation där dina svagare sidor kan göra sig påminda. Glöm heller inte att du har rätt att ställa frågor. Att vara frågvis pekar ofta på en nyfikenhet, vilket många företag/rekryterare uppskattar.Slutligen, försök att slappna av och lyssna under samtalet. Skapa tillsammans med rekryteraren en dialog där ni gemensamt kommer fram till om tjänsten du söker är rätt för dig eller inte.

Varmt lycka till önskar vi på Norén & Lindholm och vi ser fram emot att träffa dig.