Hoppa till innehåll
Hem » Nyheter » För BK30 är ledarskapet en grundsten för elitsatsning

För BK30 är ledarskapet en grundsten för elitsatsning

Under våren har vi kört ett kortare ledarutvecklingsprogram med tränarna Viktor och Amanda som förhoppningsvis fått med sig nya insikter i deras ledarskap. Vi på Norén & Lindholm känner oss väldigt tacksamma som fick vara med och stärka tjejidrotten i Västerås och vi hoppas att det här kan engagera fler företag att involvera sig.÷

Genom att klokare värdera var vi satsar våra resurser kan vi hjälpa fram en idrott där tjejer och killar får samma förutsättningar att nå sina mål. En bra tränare lockar trots allt fram det bästa hos sina spelare!

”Jag är mycket nöjd med samarbetet med N&L. Som ledare är man sällan fullärd och därför är det också viktigt att inspireras, lyssna in och lära nya saker. Gott ledarskap är otroligt viktigt och det är väldigt spännande att få in kunskapen från näringslivet till våra fotbollstränare.

Niclas Slagstedt

Från dessa träffar fick ledarna med sig nya kunskaper och verktyg som definitivt kommer påverka dam- och flickfotbollen positivt.” Säger Niclas Slagstedt, ordförande i den elitsatsande damsektionen och utvecklingsansvarig för BK30.

Vårt fokus i detta ledarutvecklingsprogram har kretsat kring individuell utveckling som ledare, kommunikation och gruppledarskap. Det är viktigt att alla spelare känner sig sedda och bekräftade, detta ökar viljan att prestera.Några spelar fotboll för att de vill utvecklas och elitsatsa och andra för att träffa kompisar och ha kul tillsammans. De flesta vill ha båda delarna.

När man är medveten om spelarnas olika personligheter och beteenden blir det lättare att skapa en bättre sammanhållning i gruppen. En tränare måste därför anpassa sitt ledarskap beroende på människorna hen leder.

”Jag brinner lite extra för idrott då det gav mig stor glädje och en meningsfull sysselsättning både när jag var yngre och fortfarande än idag. För mig har det varit väldigt roligt att följa utvecklingen från första träffen till den sista. Tränarna har gjort stora framsteg som jag tror kommer göra skillnad på planen.” Avslutar Tony Wetter från N&L.

Tony Wetter