Kärnan i ICA Gruppens verksamhet är handel med dagligvaror. I koncernen ingår ICA Sverige och Rimi Baltic som i huvudsak driver dagligvaruhandel, ICA Fastigheter som äger och förvaltar fastigheter, ICA Banken som erbjuder finansiella tjänster och Apotek Hjärtat som driver apoteksverksamhet. I koncernen ingår även heminredningskedjan Hemtex.
Chef ICA Affärsservice/Butiksekonomi
Vi söker dig som vill leda en av Sveriges största redovisningsbyråer.
 
 
Det här blir du en del av  
Som chef över Butiksekonomi är du en del av ICA Affärsservice vars uppdrag är att göra varje dag lite enklare för ICA-handlare och koncernbolag genom att erbjuda högkvalitativa helhetslösningar inom redovisning, ekonomistyrning och lön. Inom ICA Affärsservice är vi drygt 300 medarbetare som ansvarar för nästan 800 redovisningskunder och 900 lönekunder med en samlad omsättning på mer än 130 Mdr sek.  
 
Butiksekonomi levererar redovisningstjänster till ICA-handlare och är med sina drygt 150 anställda en av Sveriges största redovisningsbyråer. Med analytisk nyfikenhet och affärsdrivet fokus fungerar vi som utvecklande partners som är med och driver ständiga förbättringar av processer och system i syfte att förbättra vår verksamhet. Med tydlig kommunikation och involverande ledarskap arbetar vi mot högt satta mål för vår verksamhet och våra kunder.  
 
 
Det här kan du förvänta dig av jobbet  
Du är ytterst ansvarig för att leda och utveckla leveransorganisationen Butiksekonomi i syfte att nå ICA Affärsservice strategiska mål och vision ”Det självklara valet för ICA-handlare och koncernbolag.  
 
Att operativt ansvara för att skapa och säkerställa en väl fungerande leverans med hög kvalité för att säkerställa bibehållen eller förbättrad kundnöjdhet.  
 
Att operativt ansvara för ökad produktivitet och kostnadseffektivitet genom verkställande av identifierade synergier/optimeringar.  
 
Att alla medarbetare inom Butiksekonomi kännetecknas av högt engagemang, högt kundfokus samt har möjlighet till kompetens- och karriärutveckling.  
 
Du ingår i ICA Affärsservice ledningsgrupp och rapporterar till Chef ICA Affärsservice.  
 
 
Vad vi förväntar oss  
För att lyckas i tjänsten har du relevant akademisk utbildning inom ekonomi, med erfarenhet från revision- eller redovisningsbyrå. Du har mångårig praktisk erfarenhet av ledarskap och även av att leda en organisation i förändring samt att leda genom andra. Ditt ledarskap är involverande och präglas av ett kommunikativt, coachande och delegerande synsätt med god förmåga att entusiasmera och motivera dina medarbetare mot uppsatta mål. Du behärskar svenska och engelska väl, i tal och skrift.  
 
Som person är du affärs- och kundorienterad och har förmågan att se och förstå helheten samtidigt som du kan analysera och gå till botten med relevanta detaljer. Din omgivning upplever dig som trygg och förtroendeingivande med hög integritet och ansvarskänsla. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt och enhetens arbete.  
 
 
ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.
 

Låter detta intressant för dig?
I detta uppdrag samarbetar vi med rekryteringsföretaget Norén & Lindholm. Din ansökan skickar du in genom att klicka på knappen nedan, senast den 13 augusti. Frågor om tjänsten besvaras av Anders Råberger på Norén & Lindholm på 021-81 18 88.

 
Välkommen!

Sök tjänsten