Driftchef
Västberga Åkeri är väletablerat sedan 32 år och ett av Stockholms större fristående åkerier som arbetar med distribution och kretstrafik i Storstockholm via egen terminal i Västberga samt med uppdragskörningar (dag och natt) i Mellansverige.  
Bolaget har en egen lastbilsflotta på ca 70 lastbilar. Verksamheten pågår i princip dygnet runt, åtminstone på vardagar. Vi omsätter ca 100 mkr och sysselsätter knappt 90 personer.  
Vi har skapat vår position på marknaden genom att målmedvetet satsa på flexibilitet och genom att vara en komplett partner som står för helhetslösningar.

Arbetsuppgifter  
Tjänsten som driftchef innebär att  
  • Vara chef för våra transportledare och chaufförer.  
  • Ansvara för att vi är rätt bemannade i driften.  
  • Ansvara för att lagar och regler tillämpas och följs, såsom exempelvis kör- och vilotider samt ADR.  
  • Vara fordonsansvarig och ansvarig för den löpande fordonsstatusen.  
  • Optimera våra kundlösningar samt processer i driften.  
  • Medverka till att service, kvalitet och resultat kontinuerligt förbättrats i driften.  
  • Vara arbetsmiljöansvarig för driftspersonal.  
  • Bistå vid prissättning av nya uppdrag och vid omförhandling samt i budgetarbetet.  
  • Delta på kundmöten.  
  • Rapportera till VD samt vara ställföreträdande VD vid behov.  
 
Din profil  
Vi söker dig som har gedigen drift- och ledarerfarenhet från åkeri, transport, spedition eller logistikbranschen. Du har goda kunskaper i Excel, samt i svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du trygg i ditt ledarskap och en god lagspelare med en analytisk förmåga. Du är en god kommunikatör, är uthållig, självgående och engagerad samt tar ansvar för att verksamheten utvecklas och att du och dina medarbetare arbetar mot företagets kort- och långsiktiga mål.  
 
Västberga Åkeri AB ingår som helägt dotterbolag i transportkoncernen AA-Bolagen med säte i Göteborg. Koncernen arbetar utan koncernchef innebärande att VD för Västberga Åkeri rapporterar direkt till koncernstyrelsen. Koncernens Bolag är Västberga Åkeri AB, AA Logistik AB i Västerås, AA Åkeri i Götene och AA International AB i Göteborg och Märsta. AA-Bolagen AB ägs av familjen Edermark och har varit i familjens ägo alltsedan starten för mer än 140 år sedan. Läs mer på www.vastbergaakeri.se
 
Låter detta intressant för dig?
Din ansökan skickar du in genom att klicka på knappen nedan, senast 31 maj Frågor om tjänsten besvaras gärna av Anders Råberger hos Norén & Lindholm på 021-81 18 88.

Välkommen!

Sök tjänsten