Prevas är ett teknikföretag som erbjuder lösningar, tjänster och produkter till företag som utvecklar produkter med ett stort IT-innehåll eller som har behov av att effektivisera eller automatisera sin verksamhet. Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt. Prevas startade 1985 och är huvudleverantör och utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som Life Science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge och Indien med ca 600 medarbetare. Prevas är börsnoterade på NASDAQ Stockholm sedan 1998.
Affärsansvarig - MES lösningar
Prevas har lång erfarenhet av att leverera Manufacturing Execution Systems (MES), vilket är IT-lösningar som stöder de primära produktionsprocesserna vid en eller flera produktionsanläggningar. MES-lösningarna från Prevas överbryggar gapet mellan affärssystemet å ena sidan och automationssystemet å den andra. MES gör det möjligt att etablera gemensamma standarder och bästa praxis som resulterar i minskade kostnader, färre antal produkter i lager samt kortare leveranstider.  
 
MES-marknaden växer snabbt i takt med att industrin konkurrerar på en global marknad där strävan efter kapacitet, produktivitet, kvalitet och lönsamhet blir allt viktigare.  
Nu söker vi en affärsansvarig som brinner för effektivisering och är beredd att bryta ny mark inom MES området och leda utveckla och utvidga gruppen till nya framgångar!  
 
 
Om tjänsten  
Prevas har ett kompetent team som hjälper industrin med effektivisering och digitalisering av produktionsprocessen, hjälper såväl stora som små företag att hitta lösningar som passar för just dem. Arbete bedrivs oftast i projektform, antingen med kundens eller projektledare från Prevas. Projekten varierar i inriktning och storlek. Som ledare och affärsansvarig för gruppen ska du vara drivande i vår tillväxt inom området vilket ställer krav på affärsmannaskap, samarbetsförmåga, verksamhetsförståelse och problemlösningsförmåga. I rollen ingår en del resor, både inom Sverige och utomlands.
 
Gruppens medlemmar som idag jobbar med utveckling av MES tjänster är placerade på Prevas kontor i Västerås, Stockholm och Gävle. Denna tjänst kommer utgå från kontoret i härliga lokaler i teknikens hjärta i Västerås. Västerås Science Park som området heter där Prevas har sitt huvudkontor är ett teknisk blomstrande område med underbara omgivningar och inspirerande miljö. Här har du närheten till Mälaren och goda kommunikationsmöjligheter till grannstäder såsom Stockholm, Uppsala, Eskilstuna och Örebro.  
 
Den du är  
Vi söker dig med högskole- eller civilingenjörsutbildning och med några års erfarenhet av arbete inom MES eller Industriell IT. Du har erfarenhet av att leda människor i team, försäljning och med ett resultatkrav. Du har eller vill vara en del av en ledningsgrupp på bolagsnivå. Du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift.  
 
Erbjudandet  
Vi erbjuder en utvecklande roll i ett kompetent team som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Prevas är ett stabilt företag med lång erfarenhet inom IT-lösningar mot industrin.  

Låter detta intressant för dig?

 Din ansökan skickar du in genom att klicka på knappen nedan, senast den 20 augusti. Tjänsten kan komma att tillsättas innan dess då intervjuer sker fortlöpande. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Norén & Lindholm på 021-81 18 88.


Sök tjänsten