Produktionschef
Nu söker vi en Produktionschef till en av produktionsavdelningarna och som vill vara med att utveckla och förvalta Fagersta Stainless anrika tillverkningsprocess.

Fagersta Stainless är en ledande tillverkare av valstråd för krävande applikationer. Valstråd som levereras över hela världen och anpassas utifrån olika kunders krav och tillverkningsprocesser. Tack vare lång erfarenhet och djup kunskap genom hela förädlingskedjan har Fagersta Stainless ett varierat utbud av analyser med unika produktegenskaper. Samtidigt som deras kunder uppskattar variationen av kvaliteter är företagets största styrka och fördel som leverantör att kunna leverera valstråd med identiska egenskaper oberoende av tid. En hög och jämn kvalitet som uppskattas av kunderna.

Produktionen består idag av cirka 150 medarbetare som är uppdelade på fyra avdelningar med en produktionschef på respektive avdelning. I varje avdelning kan en eller flera tillverkningsprocesser ingå, så som ämnesbehandling, valsning, glödgning, betning och tråddragning.  
 
Produktionschef  
Som produktionschef har du ett ansvar för verksamhetens resultat, personal och arbetsmiljö. Det innebär att planera och styra den dagliga verksamheten så effektivt som möjligt utifrån givna kvalitet- och säkerhetskrav. Att ansvara för rätt resurser inom produktion och fortlöpande säkerställa kompetensutveckling för att nå uppsatta mål. Att utveckla och kvalitetssäkra produktionsprocesser och produkter för att kunna säkra service mot kunder, öka företagets konkurrenskraft och reducera produktionskostnader.  
 
Primära arbetsuppgifter  
• Planering, ledning och styrning av löpande produktion  
• Förändrings- och förbättringsarbete  
• Kvalitetsansvar, säkerhetsarbete och miljöarbete  
• Personalansvar för produktionspersonalen  
• Övrigt förekommande uppgifter som berör drift och utveckling av produktionsenheten  
 
Ledarskap  
Ett aktivt och operativt ledarskap tror vi möjliggör ett kontinuerligt förändringsarbete som resulterar i nya bättre arbetssätt där nya rutiner tas fram. Kort sammanfattat handlar det om att resurser tillvaratas och att produktionskapaciteten nyttjas på bästa sätt.  
 
Du kommer med ditt coachande ledarskap och konstruktiva ifrågasättande få chansen att steg för steg lyfta företagets produktion till nya nivåer. Till din hjälp har du underställd personal som ansvarar för det faktiska produktions- och underhållsarbetet. Vi ger dig chansen att sätta din tydliga prägel på vårt påbörjade förbättringsarbete. Vi söker således dig med egenskaper som bygger på ett positivt och prestigelöst ledarskap.  
 
Vad erbjuder vi?  
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på ett medelstort företag med cirka 260 anställda. Fagersta Stainless är ett ledande företag inom stålbranschen med ett starkt varumärke globalt. Som Produktionschef jobbar du i ett modernt verk i en gammal miljö, en härlig kombination av gammalt och nytt. En arbetsplats med korta beslutsvägar, stor möjlighet att påverka, förändra och utveckla.  
 
Vem passar här?  
För att passa och trivas i rollen bör du ha en bred teknisk kompetens samt har ett brinnande intresse för produktionsutveckling, förbättringsarbete samt ledarskapsfrågor. I grunden ser vi en akademisk utbildning med teknisk inriktning. Du förväntas även ha ett antal års erfarenhet av chefskap och liknande arbetsuppgifter inom produktion.  
 
För att lyckas med uppdraget bör du ha en god förståelse av processindustrin, Lean production och underhållsarbete.  
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.  
 
 
Tack vare en företagshistoria som började redan 1873 är Fagersta Stainless AB idag världens ledande tillverkare av rostfri valstråd och dragen tråd. Företaget ägs till lika delar av Sandvik och Outokumpu, vilka är två av världens ledande tillverkare av rostfritt stål. Operativt är det ett oberoende företag med ca 250 anställda. Företaget är tillräckligt stort för att ha en organisation med alla viktiga positioner och ger möjlighet till personlig utveckling och nya utmaningar. Samtidigt är det tillräckligt litet för att kunna ha korta beslutsvägar och flexibilitet. Förutom den starka hemmamarknaden jobbar företaget med marknader över hela världen. Se mer på vår Presentationsfilm
 
Låter detta intressant för dig?
Din ansökan skickar du in genom att klicka på knappen nedan, urvalet sker löpande fram till den 4 april. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Joon Fröberg hos Norén & Lindholm på 021-81 18 88.

Välkommen!
Sök tjänsten